Seurasiirrot ja edustusoikeudet kaudella 2022-2023

Mikä on edustusoikeus ja milloin tarvitsee tehdä seurasiirto?

  • Edustusoikeus on oikeus pelata seuran nimissä Jääkiekkoliiton järjestämässä sarjatoiminnassa.
  • Edustusoikeus voi olla muussa seurassa kuin mihin seuraan pelipassi on otettu.
  • Pelaajan edustusoikeus alkaa siinä seurassa missä pelaaja pelaa Jääkiekkoliiton sarjapeleissä ensimmäisen ottelunsa U11-junioreissa tai vanhemmissa ja pelipassi on otettu kyseisen seuran nimiin.
  • Leijonaliigassa pelaaminen ei tee edustusoikeutta kyseiseen seuraan.

Aikarajat

Siirtoaika U19 ja nuoremmat pojat

Pelaajan, jolla ei ole voimassaolevaa pelaajasopimusta, on 30.6. mennessä joko tehtävä pelaajasopimus jonkun seuran kanssa tai ilmoitettava kirjallisesti edustusoikeuden omaavalle seuralle mahdollisesti vaihtavansa seuraa saadakseen vapaan edustusoikeuden siirron.

Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä U11-U19 –juniori-ikäisissä seuraavina aikoina:

1.5. – 30.6. vapaa siirtoaika

1.7. – 31.7. ei siirtoaikaa

1.8. – 31.8. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella

1.9. – 31.10. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella vain niille, jotka eivät ole edustaneet sarjaotteluissa kuluvalla kaudella mitään seuraa

1.11. – 30.11. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella.

30.11. siirtoaika päättyy U15- ja nuoremmilla pelaajilla.

1.12. – 1.1. siirtoaika vain niille, jotka eivät ole edustaneet sarjaotteluissa kuluvalla kaudella mitään seuraa

2.1. – 15.2. U16-U19 ikäisillä siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella. U15- ja nuoremmilla ei siirtoaikaa.

Siirtoaika päättyy aina kyseisenä päivänä klo 23.59.59.

Mikäli kyseessä on nuorempi pelaaja kuin U20-ikäinen ja pelaajasiirto tehdään aikana, jolloin nuorempien (U11-U19) siirtoja ei saa tehdä, ei hän saa uudessa seurassaan edustaa U19 tai nuorempien joukkueita ennen kuin nuorempien siirtojen aikaraja on avoinna. Tämä koskee pelaajia, jotka ovat edustaneet edellistä seuraansa kuluvalla kaudella sarjaottelussa.

Siirtoaika U20 ja vanhemmat miehet/pojat sekä kaikenikäiset naiset/tytöt

Pelaaja, jolla ei ole voimassa olevaa pelaajasopimusta tai kirjallista sitoutumista mihinkään seuraan eikä ole osallistunut alkaneella kaudella joukkueen toimintaan, voi vapaasti siirtyä toiseen seuraan (siirtomenettelyn mukaisesti) siirtoaikojen puitteissa. Jos pelaaja on osallistunut joukkueen toimintaan, riippumatta kirjallisesta pelaajasopimuksesta tai sitoumuksesta, ei pelaajalla ole vapaata siirto-oikeutta, mikäli seura pystyy osoittamaan kiistattomat taloudelliset vastuut, jotka pelaajan osallistumisesta seuran toimintaan hänen kohdallaan on syntynyt.

Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä aikuisissa – U20-ikäisten pelaajien sekä naisten/tyttöjen osalta seuraavina aikoina:

1.5. – 30.6. vapaa siirtoaika

1.7. – 31.7. ei siirtoaikaa

1.8. – 15.2. siirtoaika molempien seurojen yhteisellä suostumuksella

Siirtoaika päättyy aina kyseisenä päivänä klo 23.59.59

Mikäli kyseessä on nuorempi pelaaja kuin U20-ikäinen ja pelaajasiirto tehdään aikana, jolloin nuorempien (U11-U19) siirtoja ei saa tehdä, ei hän saa uudessa seurassaan edustaa U19 tai nuorempien joukkueita ennen kuin nuorempien siirtojen aikaraja on avoinna. Tämä koskee pelaajia, jotka ovat edustaneet edellistä seuraansa kuluvalla kaudella sarjaottelussa.

Lyhytaikainen nuorten pelaajien lainasiirto (1.8.2022-14.2.2023 välisenä aikana) (10€ / siirto)
– Voidaan tehdä nuorten sarjoihin (U22 sarjat, U19 ja nuoremmat), ei aikuisten sarjat eikä U20 sarjat.
– Seura voi lainata pelaajan mistä tahansa seurasta lyhytaikaisesti max 7 vrk (oletuksena) eli jos siirto tehty la 1.10.2022, niin oletus päättymispäivä  on la 8.10.2022
– Siirtoja voidaan tehdä 14.2.2023 saakka, kuitenkin niin että helmikuussa 8.2. jälkeen tehdyt siirrot päättyvät kaikki 15.2.2023.
– Siirroissa valitaan seuran lisäksi myös seuran joukkue johon siirtyy.
– Kun siirto on tehty ja joukkue valittu pelaaja päivittyy myös automaattisesti joukkueen kokoonpanoon tulospalvelussa. Samoin poistunut rasti pelaajalle automaattisesti rajoitusajan päätyttyä. 

Kirjaamismaksut

Kirjaamismaksu määräytyy maksuhetken mukaan

Kirjaamismaksu maksetaan samalla kun seura vastaan ottaa seurasiirron palvelusivuilla maksuturva-palvelun kautta verkkopankkitunnuksilla.

– Siirron kirjaamismaksu 31.8. saakka (miehet ja pojat) = 50 e
– Siirron kirjaamismaksu 1.9. alkaen (miehet ja pojat) = 100 e
– Siirron kirjaamismaksu, naiset ja tytöt = 30 e
– Lyhytaikainen nuorten pelaajien lainasiirto max 7vrk (voidaan tehdä 1.8.2022-15.2.2023 välisenä aikana) = 10 € / kpl

– Pelaaja pelaamatta kaksi edellistä pelikautta (=ei pelipassia kahteen edelliseen kauteen tai pelaaja on pelannut kaksi täyttä pelikautta harrastesarjoissa) = 0 € (kts. ohjeistus)
HUOM! Järjestelmä ei tarkista pelaamattomuutta automaattisesti, vaan tekee jokaisesta siirrosta automaattisesti maksettavan seurasiirron
HUOM! Jos seurasiirron kirjaamismaksu maksetaan, vaikka pelaaja olisi ollut pelaamatta yli kaksi vuotta, ei siirron kirjaamismaksua palauteta. 
1. Vanha seura tekee seurasiirron normaalisti palvelusivuille. HUOM uusi seura ei maksa seurasiirtoa.
2. Uusi seura tekee anomuksen/ilmoituksen jääkiekkoliittoon pelaajasta, jolla kaksi täyttä pelipassitonta kautta (sähköposti teemu.vanhala@finhockey.fi) kun kauden 22-23 pelipassi on pelaajalle maksettu uuteen seuraan.
3. Jääkiekkoliitto hyväksyy seurasiirron ilman kirjaamismaksua, kun pelaajalle on hankittu pelipassi uuteen seuraan kaudelle 2022-2023 (ei tarvitse enää uuden seuran toimenpiteitä)

Seurasiirron voimaantulo:
Seurasiirron kirjaamismaksu pitää maksaa uuden seuran toimesta palvelusivuilla maksuturva-palvelun kautta kun seurasiirto on uuden seuran toimesta hyväksytty.
Näin seurasiirto tulee voimaan heti maksuhetkestä ja pelaaja on edustuskelpoinen uudessa seurassa maksuhetkestä lukien kun maksutapahtuma on oikein ohjeiden mukaan suoritettu. 

Lisätietoja: https://www.finhockey.fi/index.php/seuralle/seurasiirrot#tab